28-30 AĞUSTOS 2021 ERCİYES ve ALADAĞLAR

Genel

Türkiye Dağcılık Federasyonu onaylı faaliyetlerimiz içinde bulunan ERCİYES ZİRVE etkinliği için planlama yaparken o kadar yol gitmişken araya bir etkinlik daha sıkıştıralım istedik. Erciyesin ardından Medetsiz zirvesini planlamıştık ancak ülkemizde meydana gelen yangın felaketleri sebebiyle birçok ilde ormanlık alanlara giriş yasağı konuldu Mersinde de 31 Ağustosa kadar yasak olması nedeniyle planda değişiklik yaparak Niğde Aladağlar EMLER zirvesini proğrama koyduk.

Etkinlik zamanı geldiğinde yetkili makamlara tırmanışlara katılacak tüm sporcularımızın bilgilerinin bulunduğu izin yazılarını yazarak gerekli tedbirlerin alınmasını sağladık.Özellikle Erciyes İlçe Jandarması tüm etkinlik boyunca ve sonunda bizimle iletişimdeydi.

Yolculuğun ilk bölümünde sabahın ilk ışıkları ile Kapadokyanın görsel manzaraları ile balon şölenini yakaladık ve 2 saatlik serbest zaman geçirdik.

Buradan Kayseri merkeze geçtik öğle vakti buluşmak üzere serbest zaman vererek şehir turu için ekip dağıldı.Kayseri medeniyetler müzesi gezildi tarihte yolculuk yaptık resmen.Öğle vakti geldiğinde daha önce tadına baktığımız ve tadı damağımızda kalan yöresel PÖÇ yemeğini yedik.

Zirve etkinliği için Erciyese hareket ettik burada rehberlerimizle buluşup kamp alanımıza geçtik.Bir gurup dinlendi bir gurup aklimizasyon yürüyüşü yaptı.Akşam yemeğinin ardından rehberlerimiz tarafından kısa bir brifing verildi ve dinlenmeye geçildi.

Sabahın erken saatlerinde başlayan tırmanış dik ve çarşak alanda zorlu şekilde başladı ancak sporcularımızın zorlu parkurlara alışık olmaları sayesinde tempolu bir şekilde bu bölge geçildikten sonra meşhur Hörgüçaltı yan geçişine gelinmişti.

Uzun bir yan geçişten sonra küçük zirve altındaki sırta ulaştık.Burada kısa bir meyve molasından sonra küçük zirve altından yine yan geçişle mağara ve büyük zirveye doğru tırmanış devam etti.

Büyük zirve altındaki mağara ziyaretinin ardından büyük zirveye çıkıldı ve burada Zafer bayramımız için Gültekin Mevlüt Özil koordinesinde saygı duruşu ve İstiklal marşımız okunarak tören düzenlendi.

Büyük zirveden kolay bir yürüyüş ile küçük zirveye geçiş yapıldı küçük zirve geçişi oldukça dar ve iki tarafı uçurum olan bir patikadan yapıldığı için dikkatli olmak gerekiyordu.Geçişten sonra küçük zirvede zirve defterine günün anlam ve önemi yazılarak tüm sporcularımız tarafından imzalandı.

Zirvelerdeki tören ve defter yazma işlerinden sonra iniş başladı inişimiz tehlikeli bir bölge olan şeytan rotasından yapıldığından fotoğraflayamadık ancak aksiyon kamera görüntülerini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Erciyes zirve tırmanışı tamamlandıktan sonra proğramın ikinci ayağına hiç ara vermeden başladık eşyalarımızı toplayarak aracımıza yükleyip Aladağlar Milli Park alanına ulaştık.Burada Mehmet Şenol dostumuzun yardımı ile traktörlerle kamp malzemelerimizi sokullu pınar kamp alanına ulaştırdık ve kampımızı kurduk.Akşamdan gece yürüyüşü için gerekli malzemeleri ve kumanyaları hazırlayarak dinlenmeye çekildik.Saat 03.00 da kalkış yaparak hazırlandık ve 03.30 gibi harekete geçtik.Erciyes ekibimizi biraz hırpalamıştı. Uzun yol yorgunluğu ardından 4000 metrelik tırmanış hemen ardından tekrar yolculuk yorucu bir tempo idi.Şeytan rotasından inişte bir sporcumuz bacağından sakatlanmış 3 sporcumuzda yoğun temponun yorgunluğu ile vadinin kapı bölgesinden geri dönmek zorunda kaldılar.Tırmanışa 10 kişi devam edildi.

Sabahın ilk ışıkları ile Aladağların güzel manzaraları kendini göstermeye başladı kısa bir kahvaltı molasının ardından Mola taşına ulaşıldı ve meyve molasının ardından Çelik buyduran bölgesine hareket edildi burada Aladağların gerçek sahipleri Dağ Keçileri bizleri karşıladı.

Çelikbuydurandan su eksiklerimizi tamamlayarak Yedigöller- Emler yol ayrımına ulaştık parkurun zor kısmı bitmiş daha zor kısmı başlamıştı 🙂

1600 metrelik sürekli tırmanış 2 günlük temponun üzerine oldukça zorluydu ama zirve görünüyordu ve bu kadar emeğin sonucunu almak gerekiyordu ayrıca 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI günü anlamlı bir gündü.Kısa molalarla zirveye ulaştık zirve fotoğrafları ve videoları çekilip uzun inişe geçildi.

Öğleden sonra Aladağlar EMLER zirve tırmanışıda sağ salim bitirildi Dönüş yolu uzundu neredeyse hiç dinlenmeden çadırlar toplandı ve araca yüklendi.Konya üzerinden Denizliye giderken Etli Ekmek yemesek olmazdı

Yemek sonrası Denizliye hareket edilerek uzun bir yolculuk sonucu Etkinlik sabah saatlerinde noktalandı.

Bu yorucu tempolu 2 etkinliğe katılan tüm sporcularımızı kutluyoruz yaz dönemi olmasına rağmen ve pandemı gölgesinde geçen ölü bir sezonun arkasından böylesine zorlu iki etkinliği tamamlayan sporcularımız gerçekten büyük iş başardılar.2022 DE HEDEF AĞRI da görüşmek üzere.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir