2022 HONAZ ZİRVE KIŞ TIRMANIŞI.

Etkinlik Anıları

Kulübümüz için sıradan bir günübirlik tırmanış faaliyetiydi.Yeni yıla zirve ile başlayalım dedik resmi olarak Ege ve Marmaranın çatısı olan HONAZ dağını gözümüze kestirmiştik.Bereketli başlayan kış sezonundan Honaz dağı da nasibini almış ve gelinliğini giymiş bir şekilde bizi beklemekteydi.

Etkinliği yayınlamaya başladığımız andan itibaren Denizli içinden ve dışından bireysel ve kulüp sporcuları ilgi göstermeye başladı. Honaz dağının rakımı ve resmi izin işlemlerinin biraz teferruatlı olması nedediyle çok sık düzenlenebilen bi faaliyet olmaması sebebiyle ilgide artıyordu.2020 yılında düzenlenen son etkinliğede çevre illerden (Uşak,Muğla ve Aydın) sporcular katılım yapmış ve 55 kişi ile zirve yapmıştık.

Bu yılda yine Antalyadan Todosk Kulübünden,Mugla Zirve Dağcılık Kulubünden,Bursa Ayakizi Dağcılık Kulübünden, İstanbul Asya Dağcılık Kulübünden,Denizli Doğaden Kulübünden ve Denizli Nefes Aktivite Kulübünden ve Nepal Rotasından Evereste Tırmanan Denizlili Dağcımız Gülnur TUMBAT dahil olmak üzere 66 sporcu katılım gösterdi.

Resmi izin işlemleri nedeniyle sayının kesinleştirip katılımcı bilgilerinin kolluk kuvvetlerine verilmesi gerektiğinden süre sınırlaması yapmak durumunda kaldık süre uzun olsa belki katılımcı sayısı dahada artacaktı ancak malumdur ki sayı arttıkça yürüyüş güvenliği ve temposu düşme eğilimi göstermekte olduğundan 66 sayısı oldukça memnun edici bir sayıydı.

Dışarıdan gelen misafirlerimizin zamanında evlerine ulaşabilmeleri adına etkinlik saatini geri çekip saat 07.30 da parkur başında hazır vaziyette bulunduk.Burada dışarıdan gelen kulüp sporcularını, 81 il 81 zirve faaliyetinin 48. zirvesini yapmaya Bursadan gelen Melek Kıyı AYDIN ve ardından Amerikadan Denizliye tatile gelen gururumuz Prof.Dr.Gülnur TUMBAT‘ı ekip arkadaşlarımıza tanıtıp parkur hakkında yeterli bilgi verdikten sonra faaliyet Kulübümüzün kurucusu Halil DAĞDAŞ liderliği Başkan Yardımcımız Bülent AYDIN‘ın rehberliği ve Kulüp Yönetim Kurulu Üyemiz Gültekin Mevlüt ÖZİL‘in artçılığı ile başladı.

Kulüp faaliyeti diye çıktığımız yolda önce ulusal daha sonrada uluslararası faaliyete dönüşen tırmanış sabahın ilk saatlerinde gün ışığı ile başladı.Şelale bölgesine kadar çok az kar ile süren parkur ilk düzlükte yerini yoğun kara bırakmaya başladı.

Etkinliğin başından sonuna kadar önde karda iz açarak yorulmak bilmeden tempoyu tutturan son dağ bükücülerimizden Bülent AYDIN radar üssüne giden yol çıkışına kadar biraz katılımcıları zorlasada tüm sporcular yola kopma yaşamadan ulaştı ve yol boyunca devam edilerek sis ve etkili soğukta 66 sporcunun tamamı 2571 rakımlı zirveye ulaştı.

Burada kısa bir dinlenme ve çay kahve molasından sonra zirve fotoğrafları çekilerek kestirmeden yol kullanmadan karlı bölgeden inişe geçildi.Çıkarken bu rotayı kullanmadık çünkü yoğun tozlu kar bizi çok zorlayacaktı.Yola kadar zaman zaman yürüyerek zaman zaman kayarak inen sporcularımız yoldan elektrik hatlarının olduğu bölgeye yine hızlı bir iniş gerçekleştirdi.Zaman zaman açan hava güzel görsellere izin verdi.Parkurdaki tek su kaynağına ulaşıldığında ekip öğle yemeğine ve kar eğlencesine geçiş yaptı.

Yine PAKDOS disiplini ile vakitlice harekete geçilerek misafirleri zamanında yetiştirmek üzere hızlı bir tempo ile son iniş bölümü olan karsız bölgeden başlangıç noktasına ulaşıldı.Yürüyüş aralarında alınan sayı tekmilleri ile siste kaybolan olup olmadığı kontrol ediliyordu.Son düzlükte kulağımıza gelen “66 SON” sesi ile kimseyi kaybetmeden ve kazasız belasız etkinliği bitimenin verdiği rahatlama ile mutlu son ulaşıldı.

Etkinlik sonunda etkinlik sonu değerlendirmesi, katılımcı ve görevli arkadaşlarımıza teşekkürler edildikten sonra Mayıs ayında yapılacak olan “ULUSAL KARCI DAĞI KARABABA ZİRVE ŞENLİĞİ” nde buluşmak üzere araçlara binilerek etkilik sonlandırıldı.

Etkinliğin hazırlık aşamasında Resmi işlemler ve misafir sporcularla iletişim kurarak organize eden Kulüp Başkanımız Ali Fuat AVCI‘ya, Etkinliğin güvenliği için başlangıç ve bitiş aşamasında bizleri bekleyen ve sürekli iletişimde kalan Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığına, Parkur boyunca ekiple yürüyen ve misafirperverliğini eksik etmeyen Honaz Hava Radar Güvenlik sorumlusu Fatih ARSLAN komutanımıza, etkinlikte görevli tüm PAKDOS kulüp sporcularımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

ETKİNLİK VİDEOLARI: ÖNDER DEVECİ VE HÜSEYİN ŞAHİN ÖZEL ve Toodosk Kulübünden MUTLU TUNCER’ e teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir